Een groot deel van het tweede trimester stond in de Vrije Sint-Lambertus Middenschool Westerlo in het teken van mediawijsheid.

Eén van de acties was de #WijzeMediaWeek. Deze week stond in het teken van het bewust omgaan met (sociale) media zowel online als offline. Naast de doortocht van "Mobieltje", de geweldige mascotte van de actie, stonden er nog een hoop andere activiteiten op het programma.

Tijdens de gsm-luwe dagen slaagden 26 klassen erin om de gsm een hele dag achterwege te laten. 550 leerlingen leverden hun gsm in (en kregen hem ook heelhuids terug). Slechts zes leerlingen misten hun gsm te hard en kwamen hem uiteindelijk toch terug afhalen... In de refter werd op maandag en vrijdag goede gsm-etiquette beloond! Ruim 800 leerlingen kregen hiervoor een extraatje bij hun lunch.

De Facebook-pagina van de school werd tijdens deze week extra goed bekeken dankzij de mediawijze afbeeldingen, filmpjes en artikels die er geplaatst werden voor leerlingen, leerkrachten én ouders.

Tijdens het WK (Westels Kampioenschap) gsm-werpen werden er worpen genoteerd tussen 4 en 56 meter. Bijzondere vermeldingen zijn er voor Sander Menten (2fW) en Sam Sprengers (leerkracht) voor wie de speelplaats niet lang genoeg bleek te zijn...

Het project rond mediawijsheid werd afgerond tijdens de afsluitdag voor de paasvakantie. De leerlingen kregen die dag een improvisatievoorstelling van de Nonsens Alliantie over sociale media én moesten ze hun klas proberen te bevrijden bij een mediawijze escape room.